کتابشناسی نسخه های خطی آثار شیخ صدوق(ره) در ایران

مقدمه

نسخه های خطی نمادهای بسیار مهم غنای فرهنگی و بیانگر ضرف سرمایه عمر و مساعی مردم یک کشور در گردآوری و پاسداشت دستاوردهای فکری و مفاهیم ارزشی دانشمندان و علما و نوابغ آن سرزمین است. این دست نوشته ها یا پیمودن راهی ناهموار و پرنشیب و فراز و گذر از موانع و آفات کاهنده، به مثابه سرمایه های ماندگار ملی در کتابخانه های عمومی و خصوصی فراهم آمده اند.

بذل اهتمام و عنایت به ثبت و ضبط و فهرست نگاری این نوشتارها، همواره عامل بازدارنده مهمی در پراکندگی آن ها به شمار می آید و تدوین و انتشار فهارس ارزنده نسخ خطی نقطه عطفی در شناساندن اعتبار این گنجینه ها به سایر ملل محسوب می شود.

احیای متون و کتابشناسی نسخه های خطی ره آوردی است که از دیرباز با مدد این فهرست های جامع، مطمح نظر پاره ای از محققان دست اندر کار کاوش در فرازهای گوناگون این استاد قرارگرفته و کارشناسان و پژوهشگران این عرصه، هر یک بر اساس تخصص و علایق خود به بازشناسایی شماری از این آثار کلی و اسلامی و پدیدآورندگان آن پرداخته اند.

ادامه در ادامه مطلب

کثرت شمار کتاب های مورد بازنگریِ انتقادی قرار گرفته، و نیز کتابشناسی های نسخ خطی فارسی و یا عربی گواهی بر این مدعاست، و با نگاهی اختصاری، کتابشناسی دست نوشت های آثار علما و بزرگان اسلامی، به منظور بررسی زوایای فرهنگ ارزشمند شیعی نیز رویکردی پرجذبه در اقلیم اسلام شناسی به شمار می آید.

آن چه این نوع نگاه فراروی مخاطبین خود می نهد، گشایش مدخلی جهت تعمق و کنکاش در افکار و آثار علما و دانشورانی است که دارای جایگاه معتبر و نقش ارزنده ای در طول تاریخ بوده و تألیفات و تصنیفات ایشان پس از مرور قرون، همچناندر صدر منابع مرجع اسلامی قرار دارد.

.

مشخات کتاب

عنوان: کتابشناسی نسخه های خطی آثار شیخ صدوق(ره) در ایران

نویسنده: مریم تفضّلی

مشخصات نشر: تهران: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سازمان چاپ و انتشارات، 1381.

شابک: 5-451-422-964

موضوع: کتابشناسی

موضوع: نسخه های خطی

کتابشناسی نسخه های خطی آثار شیخ صدوق(ره) در ایران

قصه های خوب برای بچه های خوب: شکارچی دانش آموز

قصه های خوب برای بچه های خوب

داستانهای ماندگار ایرانی

کتابشناسی ,نسخه ,آثار ,شمار ,علما ,کتابشناسی نسخه ,آثار علما
مشخصات
آخرین جستجو ها